Stedentrip aanbieding: Zo vind je ze!
Stedentrips
Ralph Siebers
Stedentrips
11/02/2020

Stedentrip aanbieding: Zo vind je ze!

11/02/2020

Een lang weekend weggaan om een nieuwe stad te ontdekken, dat klinkt je waarschijnlijk als muziek in de oren. Hoewel een stedentrip soms toch behoorlijk wat geld kan kosten, zijn er manieren om hier toch wat geld op te besparen.

Het kan er natuurlijk bij helpen om een land of stad uit te kiezen waar het sowieso al heel goedkoop is. Een stedentrip naar een stad in Polen is hier een goed voorbeeld van. Het mooie Krakau in Polen is een fantastische stedentrip. Goed en goedkoop uit eten is nog mogelijk.

Het is ook van belang dat je op het juiste moment de stedentrip boekt. Je kunt kiezen voor last minute of juist voor vroegboek korting. Het is maar net wat voor stedentrip aanbieding je kiest en welke stad je precies heen wilt.

Maak een lijstje van steden die je wilt bezoeken

Wanneer je een stedentrip aanbieding wilt scoren, is het van belang dat je niet te kieskeurig bent. Je moet flexibel zijn in je data. Dit kan al een grote stap zijn in het vinden van de scherpste aanbieding.

Naast flexibiliteit in je data, zou je ook over de bestemming flexibiliteit moeten zijn. Het is het beste een lijstje te maken van steden waar je graag heen zou willen.

Door je niet te focussen op 1 enkele stad, kan je zomaar een hele mooie stedentrip aanbieding vinden naar 1 van de steden die op je lijstje staan. Als je perse 1 stad wilt bezoeken en daar geen aanbieding van is, kun je nog geen geld besparen op de trip.

Kijk naar verschillende luchtvaartmaatschappijen

Natuurlijk lees je mijn blog op WeezeAirport.nl Via Weeze Airport kan je vliegen met Ryanair en Corendon. Dit zijn echte prijsvechters. Ze zorgen ervoor dat jij zo voordelig mogelijk kan starten met jouw stedentrip.

Maar veel meer vliegmaatschappijen stunten met tickets naar steden en dan is het een goed idee om zo’n stedentrip aanbieding te scoren. Sommige aanbiedingen zijn wel zo laag als €20 voor een retourvlucht.

Aangezien het vliegticket meestal het duurste is van je hele stedentrip, is het al goed om naar deze aanbiedingen te kijken. Zo kun je eenvoudig geld besparen op je stedentrip. Bekijk welke luchtvaartmaatschappij de goedkoopste aanbieding heeft en pak de goedkoopste ervan eruit. Hierbij is het dus belangrijk dat je niet een ticket zoekt voor de stad waar je heen wilt, maar de scherpste aanbieding pakt ongeacht de stad.

Vergelijk de verschillende aanbiedingen met elkaar

Een goede manier om de goedkoopste stedentrip aanbieding te vinden, is door de verschillende aanbiedingen met elkaar te vergelijken. Het kan best zijn dat je een stedentrip aanbieding van een maatschappij vindt, maar dat een andere maatschappij een nog iets scherpere prijs te bieden heeft.

Het kan ook zijn dat je voor net iets meer geld, net iets meer geboden krijgt. Kijk dus altijd wat er bij inbegrepen zit, zodat je niet nog extra kosten moet maken. Het kan namelijk zijn door een andere aanbieding te kiezen waar alles bij in zit, dat je goedkoper uit bent op het eind. Bij aanbiedingen is het daarbij ook van belang te kijken welke dingen die een maatschappij je aanbiedt je niet nodig bent.

stedentrip-met-ryanair

Stedentrip met Ryanair is altijd een voordelige en goede keuze!

Wees flexibel als het op vertreklocatie aankomt

Een andere manier om een scherpe stedentrip aanbieding te vinden, is door te kijken naar andere vertrek plekken. Je kunt bijvoorbeeld vliegen vanaf een andere vliegveld in Nederland of misschien vanuit het buitenland.

Er worden vaak goedkope vluchten vanuit België of Duitsland aangeboden als aanbieding. Natuurlijk is Weeze Airport net over de grens bij het Limburgse dorpje Well een goed voorbeeld.

Gebruik hiervoor de verschillende websites waarbij je aan kunt geven dat je ook vanaf andere vliegvelden wilt vertrekken. Zelf vind ik Prijsvrij.nl een geweldige stedentrip website. Zeer overzichtelijk en duidelijk voor het zoeken van een Stedentrip. Vink alleen maar de luchthaven van Weeze aan en je ziet ontzettend veel leuke stedentrip aanbiedingen.

Zo kun je echt mooie aanbiedingen vinden voor een trip naar een stad die nog op je lijstje staat. Houd wel in de gaten dat je voor parkeren bij luchthavens vaak wel behoorlijk moet betalen. Het is dan slim om bijvoorbeeld met de trein te gaan. Veel luchthavens hebben een station of een station in de buurt.

Met de bus naar een stad van je keuze

Wanneer je een stedentrip wilt doen, hoeft dit niet altijd met het vliegtuig te gebeuren. Er zijn nog veel meer opties als je een lang weekend weg wilt naar een grote stad.

Zo kun je ook kiezen voor de bus. Een relatief goedkoop busbedrijf dat je hiervoor zou kunnen gebruiken is FlixBus. Door voor deze firma te kiezen, heb je de mogelijkheid om naar maar liefst 1.000 Europese steden af te reizen.

Online vind je de laatste aanbiedingen voor stedentrips die FlixBus te bieden heeft. Zo kun je zeer goed betaalbaar naar bijvoorbeeld Berlijn, Parijs of Madrid. Je kunt gewoon slapen onderweg en wakker worden op de plek van bestemming.

Een stedentrip met de trein

Het is ook mogelijk om met de trein een stedentrip te doen. De NS biedt heel veel treinreizen aan naar grote steden. Vaak zijn er leuke aanbiedingen te vinden voor leuke Europese steden.

Je bent vaak binnen de kortste keren op de plek van bestemming aangezien je voor deze reizen in een hogesnelheidstrein stapt.

Het handige aan met de trein reizen is dat je niet lang van tevoren aanwezig hoeft te zijn om in te checken. Wil je met de trein? Dan kun je een paar maand voor je weg wilt het beste de scherpste aanbiedingen opzoeken. Sommige reizen zijn daarnaast ook nog inclusief hotelovernachtingen.

Reacties